Forberedelse

Forberedelse til Ayahuasca

Når nogen spørger mig, hvorfor der er så meget forberedelse forud for en hellig rejse, vender jeg spørgsmålet og spørger: ”Hvad er du parat til at gøre for at genfinde din inspiration?”. At tage et entheogen stof er ikke en garanti for, at du vil få en indsigtsfuld oplevelse. Jeg hører ofte fra uforberedte Rejsende, at de ingen effekt har haft, at de er forblevet lukkede eller at det blev en uendelig intens vild Rejse med en overflod af information og billeder, så den Rejsende kun overfladisk kunne fatte hvad der skete. Terence McKenna, guru indenfor verdenen af entheogene stoffer, beskriver denne oplevelse i tre gribende sætninger:

”Lad universet i kanonen. Sigt på hjernen. FYR”.

Den indre verden

Hvis vores perceptionsdør er åben, vil vi ikke være i stand til at lukke den under arbejdet med entheogene stoffer. Dette vil du nok være taknemmelig for, hvis du er velforberedt til oplevelsen. Jeg siger i øvrigt ikke, at du ikke kan eller skal anvende entheogene stoffer andre steder end i omgivelserne for den Hellige Rejse. Det er specielt denne trang til at eksperimentere, der totalt uplanlagt, ofte leder folk ind i den Hellige Dimension. Hvad jeg tænker på er at skabe en sikker og tryg vej at gøre dette på for dem, der bevidst søger denne dimension. De nødvendige forberedelser øger chancen for en succesfuld rejse væsentligt (samt chancen for at genfinde din inspiration). Jeg vil give dig nogle få forslag, som jeg ved, kan hjælpe dig til at fokusere på din indre verden. Det, primært, er hvad der giver os en tryg rejse. Fokusering på vores indre verden er dog noget helt andet end at kontrollere den, hvilket er, hvad vi har lært i mange meditationsskoler, eksempelvis ved at fokusere på vores åndedræt. Dette er måske en glimrende teknik, men vi har ikke brug for den i rejsen og den vil kun komme i vejen for rejsens destination. Fokusering er intet andet end at observere, hvad der foregår indeni os. Registrere det, og intet andet. På denne måde bliver vi til vidner til vores egen indre verden. De tips og forslag jeg vil give, skal hjælpe dig til at åbne dig for den Hellige Dimension.

Klargøring af kroppen

Vi skal have klargjort vores fire energi kroppe (fysisk, følelse, tanke og spirituel), før vi kan starte vores Rejse. Lad os starte med vores mest jordnære krop, den fysiske. Hvis vores krop er ren, vil den ræsonnere til de øvrige finere kroppe. På denne måde kan vi raffinere vores bevidsthed. Jeg anbefaler, at du begynder at spise let i minimum en uge, før du starter. Jeg er ikke en helsefreak, men jeg har opdaget at den måde, vi spiser på i Vesten, langt fra er sund. På et rent fysisk niveau kan du se, at vi spiser for meget fedt, for meget sukker, for meget raffineret mad osv. En af de positive side effekter af at genopdage din sjæl er, at du ret automatisk begynder at lære, hvad der er godt for dig på et fysisk, følelsesmæssigt, mentalt og spirituelt plan. Du ønsker at være sund, fordi du føler lysten til livet indefra, i stedet for at det bliver pålagt udefra. Hvis du spiser lettere, vil dit hærdede skjold blive blødere og du vil blive mere sensitiv. Dette er måden, du renser dig selv på et fysisk plan og forbereder din krop til at blive det tempel, der skal modtage det Guddommelige i dig selv. I andre lande ofrer troende til deres Gud. Vi laver ofringer ved at rense vores tempel, vores krop og gøre dem hellige. Det er ikke kaldet ”sjælens tempel” for ingenting. Hvis vi i det mindste faster på dagen for vores Rejse, har vores krop meget mindre skidt at rense ud. På denne måde kan vi udnytte vores Rejse mere effektivt og få færre bivirkninger såsom kvalme og svimmelhed. Entheogene stoffer renser vores kroppe, og hvis vi kan hjælpe dem en smule, kan energien meget bedre strømme i alle vore kroppe.

Drik vand og kom ud i naturen

Alle bør også drikke mindst 1½ – 3 liter vand hver dag. Vand er et af de mest vitale stoffer, uden hvilket liv på jorden ikke var mulig. Du har sikkert læst et eller andet sted, at din krop er lavet af 70% vand og at vand spiller en meget vigtig rolle i udrensningen af giftstoffer i vore kroppe. Så for yderligere at hjælpe dig i dine forberedelser, så hjælp din krop ved at give den en overflod af vand.

Du bør også forberede dig ved at få noget frisk luft hver dag i din ugelange forberedelse. Gå en tur i naturen, i en park, i en skov eller på stranden. Vores åndedræt er liv, og det er en bro imellem vores fysiske krop og de mere raffinerede energi kroppe. Træk vejret dybt og bevidst fra din mave og dit bryst. Træk vejret langsomt. Når du har taget en indånding, hold vejret i to til tre sekunder og ånd derefter luften meget langsomt ud. Du kan praktisere dette i en ”gå meditation” ved at trække vejret lige så hurtigt, som du går. For eksempel, ånd luft ind over ti skridt, hold det i tre skridt, og ånd ud over ti skridt. Langsomt, men sikkert kan du øge mængden af skridt og glide ind i en meget sund meditation.

10 gode råd til en Ayahuasca rejse

1. Gå tidlig i seng i en uge og forsøg at få så meget hvile som muligt.

2. Undlad at sætte dit vækkeur. Prøv at vågne på det tidspunkt, du ønsker at vågne på via dit indre vækkeur. Det eneste du skal gøre er at fortælle dig selv, at du vil vågne på det besluttede tidspunkt. På denne måde kan du øge din livskvalitet væsentligt. Vidste du, at i visse kulturer er det forbudt at vække en shaman? Disse mennesker ved, at det er usundt at blive forstyrret i sin søvn. Når du vågner af dig selv, er du veludhvilet og har også lettere ved at huske dine drømme. Hvis du er nervøs for, at du ikke vågner i tide til at komme på arbejde, betyder dette, at du sandsynligvis ikke arbejder med noget, der inspirerer dig. Så er det tid for en Rejse.

3. Undlad at bruge dit ur i din forberedelsesuge. Vend dig til at være tidsløs.

4. Tag et varmt bad i mindst en halv time hver morgen og/eller aften under dine forberedelser.

5. Forsøg at bruge mindst en halv time hver dag på at være stille og fokusere på din indre verden. Forsøg at observere hvad der sker indvendigt. Hvis du bliver meget stille, kan du endda forsøge at observere dig selv observere (kapitel 41 – Tredje øje). Hvis du har problemer med at sidde stille så begynd at fokusere på dit åndedræt. Undlad at ændre dit åndedræt, bare følg det igennem næsen, halsen, lungerne og tilbage igen. På denne måde vil du automatisk vende dit fokus indad. Du behøver ikke kontrollere dine tanker eller sende dem væk eller at være overdrevet koncentreret. Byd hver tanke velkommen, betragt den og lad den gå.

6. Hvis du gerne vil have visioner, så sluk din radio og dit tv i en uge. Lad også aviser, magasiner og nyheder fra verdenen være, hvad det er. Lad din indre verden bringe dig nyheder i denne uge. I 1950’erne skrev Aldus Hucley i ”Heaven and Hell”, at vore sanser er overbelastede. Omfanget af information vi i dag modtager fortæller os en masse ting, men det dræber også vores tredje øje (Kapitel 41 – Tredje øje). Smukke visioner kan blive afsløret for os i den hellige dimension, og jeg mener ikke bare smukke farver og mønstre, som oftest rapporteres. Visioner er komplette afsløringer. For at få disse må dit tempel være rent og tomt.

7. Husk dine drømme. Dit ubevidste er allerede i bevægelse og giver dig beskeder i dine drømme. Tal med det, præcis som med det indre vækkeur, før du går i seng. Bed dig selv om at huske dine drømme. Beslut dig for, at du vil være i stand til at huske dem, når du vågner. Klargør papir og blyant ved din seng. Sådan, at når du vågner, kan du med det samme beskrive billederne og historien. Forsøg at fokusere på følelserne som drømmen forsøger at bære over fra det ubevidste. En brugbar metode er at identificere dig selv med alle karaktererne i din drøm og se dem som dele af dig selv, eller dit ubevidste selv. Hvilke beskeder bærer de?

8. Også selv om det ville være godt at gøre dette altid, anbefaler jeg dig at lave noget yoga, åndedræt og meditationsøvelser minimum på dagen for din hellige Rejse.

9. Tag minimum 3000 mg C-vitamin hver dag i mindst en uge (Del V – Magisk Healing. Hvis du rejser med magiske svampe, så undlad at tage C-vitamin på dagen for rejsen, da dette vil reducere oplevelsen.)

10. Minimer indtaget af sukker, koffein, sort te, alkohol, nikotin, chokolade og andre stoffer. De vil alle forstyrre din oplevelse. Mange af disse stoffer begrænser vores finere perception. Hvis du gerne vil aktivere din finere spirituelle energi krop, skal du minimere indtaget af disse stoffer så meget som muligt. Hvis du allerede har fundet din inspiration, skulle dette ikke være en stor udfordring. Jeg har selv været afhængig af samtlige af disse stoffer, men har nu ingen brug for dem overhovedet. Tænk på det kun er i en uge. Derudover er du ikke nødt til at gøre noget af dette for at tage en hellig rejse. Vær ærlig overfor dig selv, når du besvarer spørgsmålet: Hvad er du villig til at gøre for at genopdage din sjæl? Måske er du ikke sikker på, hvad det er, du leder efter og derfor ikke så villig til at gøre hvad som helst. Men uanset hvad vil dit mindset og din intention fuldstændig bestemme forskellen mellem at være åben og lukket. Afhængigheder er en måde at undertrykke vore følelser. Hvis du vil på en Rejse, og du gør det for at hele, er det at lære at føle en meget vigtig del af processen. Jeg har ikke nogen mening om, hvorvidt afhængigheder er gode eller dårlige. Jeg ser kun på dem ud fra, hvordan de hindrer eller hjælper i vores healing proces. Ud fra den vinkel hjælper undertrykkelse af vore følelser nok ikke. Prøv at holde dig fra dine afhængigheder i blot en uge, og hvis det er for vanskeligt så i det mindste i en dag. Hvis du kan gøre det i en uge, eller blot i nogle få timer, vil du blive mere irritabel. Dette er et tegn på, at du er ved at åbne op. Bliv ikke bange, men favn følelsen. Vær rar ved dig selv. Du har givet dig selv muligheden for at nå ind til dybden af din egen sjæl. Du kan være stolt af hvert skridt, du tager imod dette mål, også selvom det ikke virker i første forsøg. Det er hjertets intention, der tæller.

Forholdsregler

Det er meget vigtigt, når du drikker Ayahuasca, at du faster forud. MAO inhibitorer kræver en tilpasset diæt, der er blevet fulgt i mindst tre dage. Den kombinerede effekt af specifikke antidepressiver og andre følelsestrykkende stoffer skal undgås for enhver pris, da det kan blive livstruende. Der er også en lang liste af andre stoffer, der kan være årsag til bivirkninger såsom kvalme og hovedpine.

Farlige stoffer

-Soporifics (sovemedicin)

-Narkotika

-Migræne og allergi medicin

-Antidepressiver som indeholder ”selective serotonin reuptake inhibitors (SSRI’s)” såsom planten Kanna (Sceletium tortuosum) og medicinen paroxetine (Seroxat), fluoxetine (Prozac), citalopram (Cipramil), fluvoxamine (Fevarin) og sertraline (Zoloft)

-Kokain

-Mescalin kaktus (Peyote og San Pedro)

-Amphetamin (Speed)

-MDMA (XTC)

-Alkohol-Ephedra/Ephedrine (Xtenzion, Ultra Boost, Superstacker, Ephedra Supercaps etc.)

-Pseudo-ephedrine-Macromerine-Phentermine

Stoffer, der kan give kvalme og/eller hovedpine:

-Processet mælkeprodukter (yoghurt, cremefraiche, tykmælk)

-Gammel ost eller andre upasteuriserede oste (bløde oste og unge oste er tilladt)

-Tørrede og gærede pølser (salami, cervelat, corned beef, lever etc)

-Kød, fisk og ikke friske æg

-Marinerede sild, tørrede fisk (salt tørrede)

-Kød saft

-Produkter med gær såsom Marmite (Brød er tilladt)

-Surkål

-Frugt (Figner, bananer, ananas, avocado, rosiner, blommer og hindbær)

-Peanuts og andre nødder

-Bønner, sukker ærter, Soya bønner, linser etc

-Soya sovs

-LSA (Morning Glory og Hawaiian Baby Woodrose frø)

-MDA relaterede urter (sød kalmus, muskatnød)

-Chokolade

-Koffein produkter (kaffe, te, cola, energi drik etc)

-Guarana

-Ginseng

-St. John’s Wort

-Næse spray (Vicks Sine, Prevalin eller Otrivin)

-Andre MAO inhibitorer

Anbefalet diæt

En diæt bestående af dampet fisk, ris, fuldkorn, frisk frugt, friske grøntsager, sesam frø, mandler, brød, popcorn, suppe, gulerods juice, salater med lette dressinger, løg, hvidløg og urter. Nogle få dages faste med kun juice eller grøntsagssuppe er også en god forberedelse og hjælper dig til at åbne dig for den oplevelse, der venter dig.